Παρουσίαση συνταγής από τις συναδέλφους του
ΕΕΕΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Χρυσουλίδου Ειρήνη ΠΕ88.04 Διατροφολόγος
και Χαριτινη Παρασκευαιδου ΠΕ80 Οικιακής Οικονομίας
ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ*
(επιλέγουμε στο φούρνο και όχι στο τηγάνι για ασφάλεια
πρακτική του EASY COOKING)
ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
που θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι μαργαρίνη, 4 φέτες ζαμπόν, μισό ποτήρι γάλα, 1 φέτα τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1)Με ένα μαχαίρι χτυπώ τα 5 αυγά στη μέση
(EASY COOKING πρακτική)
2) ανοίγω με τα δάχτυλά μου και τα 5 αυγά
3) ανακατεύω τα αυγά με τον αυγοδάρτη (σύρμα)
4) βάζω μέσα στο μπωλ το μισό ποτήρι γάλα
5) Βάζω λίγο αλάτι
6) με ένα πιρούνι λιώνω την φέτα
τυρί
7) βάζω την τριμμένη φέτα μέσα στο μπωλ
αν θέλω προσθέτω και ζαμπόν
10) αδειάζω το μείγμα μου μέσα στο ταψί
11) βάζω το ταψί στο φούρνο
Σε μισή ώρα η ομελέτα μου είναι έτοιμη
ΕΕΕΕΚ ΚΑΤΕΡΊΝΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου