Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Παρουσίαση συνταγής από συνάδελφο του ΕΕΕΕΚ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (κίτρινο ψωμί)

 

Ο συνάδελφος Ευγενειάδης Γιώργος(ΠΕ8804) από το ΕΕΕΕΚ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

έκανε ανάλυση έργου στην παρασκευή κίτρινου ψωμιού.

Ο συνάδελφος στο βιβλίο του "Απλά και διαφορετικά"  παρουσιάζει συνταγές κάνοντας ανάλυση έργου με σκίτσα.



ΚΙΤΡΙΝΟ ΨΩΜΙ

 

Τα υλικά μου :

 
1) Βάζω 2 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι


 
2)Βάζω 1 φλιτζάνι και μισό φλιτζάνι  άσπρο αλεύρι

 
3)Βάζω 1 φλιτζάνι και μισό  χλιαρό νερό

 
4)βάζω  1 φακελάκι μαγιά ξηρή

 
5) βάζω 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 
6) Βάζω 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,

 
7)Βάζω 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

8)  Με τον γάντζο ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά 

το μισό φλιτζάνι νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη



 

9) Αφαιρώ τον κάδο από το μίξερ και το σκεπάζω με πετσέτα

Τα αφήνω να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού για 1 ώρα




 
 

10) Μόλις περάσει η 1 ώρα πλάθω με τα χέρια 

τη ζύμη και σχηματίζω ένα στρογγυλό καρβέλι



 
 

11)Απλώνω με λίγο αλεύρι την επιφάνεια του και το χαράζω εάν θέλω

με ένα βρεγμένο μαχαίρι



 
 

12)Τοποθετώ τη ζύμη σε ένα ταψί που έχω στρώσει μια λαδόκολλα

Ψήνω στον φούρνο στους 200 βαθμούς 

για περίπου 45 λεπτά


 
Το ψωμί μας είναι έτοιμο


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ Μαγειρεύω μόνος με Easy Cooking

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ  Μαγειρεύω μόνος με Easy Cooking https://read.bookcreator.com/liBTtc965eX0JV68w4omNNE5Ev23/Z1dxstavTxO6cW-pAWnHJg ...