Παρουσίαση συνταγής από τους συναδέλφους του
ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βενέτης Γιάννης ΠΕ88.04 Διατροφολόγος
Σπυροπούλου Μαρία ΠΕ88.04 Διατροφολόγος
και Κρεμμύδα Πελαγία ΠΕ88.04 Τεχνολόγος Τροφίμων
ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ:
1 σακουλάκι φασόλια, 1 κούπα ντοματοχυμό, 1 καρότο κομμένο σε φετούλες, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο, μισή κούπα ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι, μισό λίτρο νερό.
1) Βάζω ένα σακουλάκι φασόλια μεσα σε μία λεκάνη με νερό για όλο το βράδυ για να φουσκώσουν
2) Ξεπλένω τα φασόλια
3) βάζω τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό
4) Βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά
5) στραγγίζω σε σουρωτήρι τα φασόλια μου πετάω το πρώτο νερό
6) ξαναβάζω τα φασόλια στην κατσαρόλα
7) προσθέτω το ελαιόλαδο
8) προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο το αλάτι και το πιπέρι
9) προσθέτω 1 κούπα ντοματοχυμό
10)προσθέτω ψιλοκομμένο σέλινο
11) προσθέτω μισό λίτρο νερό
12)Βράζω τη φασολάδα μου για 40 με 45 λεπτά
Η φασολάδα μου είναι έτοιμη
Σερβίρω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου